Foto

Mandache: "Se poate intampla orice daca iesim din grupa!"

In urma tragerii la sorti a grupelor din cadrul Campionatului European U18 de baschet feminin  – Divizia A, eveniment care s-a derulat sambata, 15.01.2011, in impozanta sala de sedinte a Primariei orasului Cracovia, reprezentativa tricolora pregatita de antrenorul Gheorghe Mandache a fost distribuita in Grupa A, alaturi de nationalele similare ale Turciei, Suediei si Rusiei. Dupa ce a aflat componenta grupei din care face parte si echipa noastra, antrenorul Gheorghe Mandache a vorbit in exclusivitate pentru site-ul Federatiei Romane de Baschet despre sansele tricolore la turneul final european din luna august, competitie care va fi gazduita in fata propriilor suporteri, la Oradea.
 
Am picat cu Turcia, Suedia si Rusia. Cum vi se pare grupa?
Este o grupa grea, dar toate erau la fel de grele. Adversarele noastre sunt foarte puternice, dar daca iesim din grupa orice se poate intampla!
 
Ce obiectiv avem?
Primul pas este sa ne mentinem in Divizia A! Imi doresc din tot sufletul sa fim intre primele opt echipe participante la turneul final din 2011. Repet:  daca iesim din grupa, orice se poate intampla!
 
Este un avantaj faptul ca veti juca in fata propriilor suporteri?
As vrea sa cred asta! Avem nevoie de publicul oradean, care este un fin cunoscator de baschet. Cred ca sprijinul suporterilor va fi determinant pentru a ne atinge obiectivele. Nu degeaba se spune in baschet ca publicul este al saselea jucator!
 
Ce strategie veti adopta in aceasta campanie europeana?
Mizez pe toate fetele din lot. Sunt, totusi, patru jucatoare care au peste 50 de meciuri internationale, care au evoluat in competitii europene si voi construi in jurul acestui nucleu o echipa. Ma astept foarte mult ca ele sa le mobilizez si pe celelalte. Nu trebuie sa uitam ca unele dintre jucatoare vor fi debutante la o competitie majora! Am stabilit deja cu antrenorul federal Alina Moanta strategia de pregatire. Imi doresc foarte mult jocuri de verificare, cu adversari cat mai puternici, pentru a le obisnui pe fete cu presiunea unui turneu.
 
Va multumim si multa bafta pe 2011!
 
Reamintim distributia celor 16 participante in grupele Campionatului European U18 – Divizia A (feminin) de la Oradea:
Grupa A: Turcia, Suedia, Romania, Rusia
Grupa B: Slovenia, Polonia, Lituania, Spania
Grupa C: Ucraina, Italia, Serbia, Belgia
Grupa D: Slovacia, Cehia, Olanda, Franta

Parteneri